10 juni 2023
13:00

Vänersborgs FK

Referat: BK Forward - Vänersborgs FK

Forward avfärdade ganska enkelt Vänersborgs FK hemma på Trängen idag lördag, och det med klara 4 – 1. Första halvlek (3 – 0) var den klart bästa som laget presterat denna säsong, främst genom hög press och ibland hade Vänersborg t.o.m. svårt att ta sig ut från eget straffområde. Linus Jansson (bäst på plan i första) och Eliyo Turkan satte in pressen tidigt och de övriga följde efter.

Målen
# 1 – 0 Idiris, på ett halvolleyskott inne i straffområdet, efter inlägg från högerkanten. Idiris första mål i seriesammanhang (bilden), och ännu en bra insats, tills en skada betydde byte i mitten av andra
# 2 – 0 på straff genom Eliyo och säkert. Boll på bortahand – en sådan hands som är glasklar för hemmalaget, men protester från bortalaget.
# 3 – 0 av Marcus Kanto, som väljer bortre hörnet. Johan passar igen.
# 4 – 0 av Christopher Alp, som klipper till från långt håll och via stolpen – ett drömmål.
# 4 – 1 Adnan Odobasic efter tilltrasslad situation efter hörna

Vidare
# andra halvlek behärskar Forward klart, men visar också upp hur man missar många 100%-iga målchanser. Kanske viljan att göra egna mål tog över på bekostnad av lagspelet.
# Vänersborgs första egentliga målchans i minut 75 och en bra och enda Carla-räddning.
# Vänersborg inne i en dyster trend, men vi tycker ändå laget inte är sämre än andra lag vi sett på Trängen – FBK undantaget.
# Kanske Hamse Shagaxies sista Trängenmatch – vi får se. Öppnade matchen första kvarten i hög Superettaklass – tröttnade i andra
# Vi vill även lyfta Johan Chamoun, som låg bakom många farligheter, framförallt i första och pass till några mål, Vidare Emil Rolland, som klarade både ytterback och mittback lika bra.
# Och så vill vi även nämna Abdinaser Bashir, Arash Hosseini, Bengin Turan – kanske planens allra bästa när allt kommer omkring
# Utanför planen dominerade idag familjen Ivhall. Ett riktigt lyft med musik, speaker och klocka som rör på sig.

Rickard Nilsson ändå ganska nöjd
Väldigt bra första halvlek, och ett försvarsspel över hela banan som lönade sig. Håller med om att det kanske är vår bästa halvlek i år. Sedan kanske vi kunnat vara lite mer effektiva i andra, men som helhet en klar seger.

Amer Busuladzic inte lika nöjd
Nej inte bra – visserligen är vi inne i en period med många skadade, men det här var inte godkänt. Vi möter visserligen ett bra lag, men bjuder till för dåligt, framförallt i första.

Nu väntar serieledande (?) Torslanda borta och sedan formtoppade Skövde hemma och sedan badbyxorna.

Startade. Andreas Carlström, Emil Rolland, Jens Arrby (45), Daniel Björkman, Christopher Alp, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Hamse Shagaxie, Idiris Mohammed, Eliyo Turkan, Linus Jansson
In kom Jesper Nilsson (45), Bilal Fousseni (68), Ludvig Karlsson (68), Viktor Rydborg (81), Görgis Alan (81)